Pravo mesto za pravu posturu bez bolova!
Vladislava Kaćanskog 8, stan 10
21000 Novi Sad
Pozovite Nas 24/7
060 721 70 01
Pon - Pet: 8:00 - 21:00
Subota: 8:00 - 12:00

Funkcionalni Trening

Funkcionalni trening je trening prilagođen morfološkim i funkcionalnim karakteristikama ljudskog tela.

Jedan od ciljeva ovakve vrste treninga je jačanje mišića. Kroz repetitivne kontrakcije mišića pod odredjenom tenzijom, mišić dobija na svojoj snazi. Osim na snazi dolazi do rasta mišića što znači da se povećava i njegov obim, što ljudskom telu daje lepši oblik.

U zavisnosti od načina treninga i primarnog cilja vežbača, može se povećati širina aplitudnog položaja tela kroz razne vrste vežbi, što kod vežbača povećava fleksibilnost.

Uz povećanje fleksibilnosti, kroz funkcionalne treninge može se razvijati brzina. Kako brzina rada nogu tako i celog tela. Poseban akcenat može se staviti na ubrzanje kroz razvijanje eksplozivne snage.

Da bi angažovali skoro sve motoričke sposobnosti nikako ne sme da se zanemari koordinacija kao veoma važna sposobnost za svaki vrstu vežbanja.

Za treninge se koriste razne vrste rekvizita kako bi se za vežbača pre svega obezbedio zanimljiv trening. Bosu lopta, takozvana polulopta, TRX kaiševi, balans ploče, fitnes lopta i krofna, expanderi sa raznim nivoima flexibilnosti, fitnes trake, mali tegovi i ketlbeli su sastavni deo gotovo svakog treninga.

Call Now Button